Masový salát se zeleninou 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks celer
1 svazeček pažitka
2-3 ks mrkev
citronová šťáva
2-3 ks cibulka s natí
mletý černý pepř
1 sklenka jogurtová majonéza
30 dkg vařené hovězí maso
na ozdobu
3 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Vařené hovězí maso necháme vychladit a potom nakrájíme na kostičky. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme na nudličky. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a promícháme s olejem.

  2. K zelenině přidáme krájené maso, jemně nakrájenou cibulku i s natí a promícháme s jogurtovou majonézou. Pak masový salát necháme v ledničce odležet. Podle chuti můžeme masový salát se zeleninou ochutit ostrou hořčicí.

  3. Masový salát se zeleninou rozdělíme na talířky, obložíme nakrájeným vejcem natvrdo a hustě posypeme sekanou pažitkou. Masový salát se zeleninou podáváme s houskou nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!