Masový štrůdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
nádivka
sůl
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
400 g mleté maso
mletý černý pepř
utřený česnek
na potření
1 ks vejce
náplň
200 g šunka
200 g plátkový sýr
1 lžíce sekané kapary
na ozdobu
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Spojíme mleté maso s vejcem a solamylem. Směs ochutíme solí, pepřem, česnekem nebo i jiným kořením podle vlastní chuti. Náplň necháme odležet.

  2. Listové těsto vyválíme a poklademe plátky šunky. Na šunku rozložíme plátkový sýr a nakonec připravenou masovou náplň. Vše posypeme sekanými kapary a důkladně zavineme - vyrobíme štrůdl, který potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle potřeby sezamovým semínkem. Masový štrůdl pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 40 minut.

  3. Tento masový štrůdl peču na chalupě v remosce. Je výborný se zeleninou a bramborovou kaší, ale i studený nakrájený na plátky k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!