Masový velikonoční beránek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1 lžička sekaná petrželka 0 lžiček mletý pepř 3 lžíce hladká mouka 2 ks zelené olivy 1 plátek červená kapie 1 lžička sekaná pažitka 1 lžička mletý kmín 5 ks vejce natvrdo 1 lžička mletá sladká paprika 1 dl minerální voda 1 kg mleté míchané maso na potření 2 lžíce horčice
Postup Masový velikonoční beránek recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso ochutíme ochutíme kořením - sůl, pepř, kmín, sladká paprika, petrželka a pažitka. Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhanou velkou cibuli. Strouhám ji proto, že dodá masu lepší chuť a není vidět. Pak přidáme olej, perlivou vodu a přisypeme hladkou mouku se lžičkou solamylu. Všechno dokonale promícháme a necháme chvíli odležet. Směs by měla být trochu tužší.
Mezitím si dáme vařit vejce natvrdo. Vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou formu na beránka. Připravíme si potravinářskou folii a váleček. Fólii posypeme hladkou moukou a vyválíme na ni válečkem masovou směs. Potřeme ji hořčicí a na prostředek dáme vařená oloupaná celá vejce. Hmotu opatrně pomocí fólie zabalíme jako roládu. Beránkovi do očí dáme olivy, do pusinky kousek syrové červené papriky. Pak z masa sundáme fólie a přendám do formy beránka. Masového velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut dozlatova.
Upečeného beránka podáváme s brambory, rýží či jinou přílohou podle chuti.