Masový závin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 0.3 lžičky majoránka 2 ks cibule 0.3 lžičky tymián 1 lžička hořčice 1 ks houska 300 g listové těsto 400 g mleté maso na potření 1 ks vejce podle chuti mletý černý pepř
Postup Masový závin recept
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazíme těsto, housku namočíme ve studené vodě a potom z pečiva přebytečnou vodu vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Podusíme je na másle do zesklovatění.
Mleté maso smícháme s houskou, cibulí s česnekem, vejcem hořčicí a kořením. Z masové hmoty uděláme šišku. Rozmrzlé listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z masa. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je a těsto na několika místech propíchneme vidličkou.
Masový závin dáme péct dozlatova asi na 15 minut. Pak při nízké teplotě necháme dojít, aby bylo maso uvnitř hotové.