Masový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
0.3 lžičky majoránka
2 ks cibule
0.3 lžičky tymián
1 lžička hořčice
1 ks houska
300 g listové těsto
400 g mleté maso
na potření
1 ks vejce
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazíme těsto, housku namočíme ve studené vodě a potom z pečiva přebytečnou vodu vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Podusíme je na másle do zesklovatění.

  2. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí s česnekem, vejcem hořčicí a kořením. Z masové hmoty uděláme šišku. Rozmrzlé listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z masa. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je a těsto na několika místech propíchneme vidličkou.

  3. Masový závin dáme péct dozlatova asi na 15 minut. Pak při nízké teplotě necháme dojít, aby bylo maso uvnitř hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!