Medová kynutá buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- mandlové lupínky těsto 70 g máslo 3 ks žloutek 300 ml mléko rozinky 20 g droždí 3 lžíce med 1 ks vanilkový cukr citronová kůra 500 g polohrubá mouka
Postup Medová kynutá buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si kvásek z trochy mléka a droždí.
V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem, máslem a citronovou kůrou. Přidáme mouku, med a kvásek. Dolijeme zbytkem mléka a přidáme rozinky. Těsto důkladně zpracujeme a necháme v teple kynout.
Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vyložíme ji plátky mandlí. Do formy vlijeme vykynuté těsto a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Upečenou medovou buchtu vyklopíme a posypeme cukrem nebo ozdobíme podle fantazie.
Medovou kynutou buchtu můžeme připravit i v domácí pekárně.