Mini sacherky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
2 ks vejce
15 g máslo
20 g vanilkový cukr
45 g hladká mouka
50 g hořká čokoláda
náplň
marmeláda
poleva
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Měkké máslo zpracujeme z cukrem. Přidáme rozehřátou čokoládu. Postupně přidáme 2 žloutky, prosátou mouku a nakonec sníh z bílků ušlehaných s moučkovým cukrem

  2. Rozhodneme se, jaké formičky budeme používat. Používám tvar srdíčka. Formičky vymažeme a vysypeme. Naplníme je těstem do poloviny. Formičky s těstem pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 - 15 minut. Upečené mini korpusy necháme vychladnout.

  3. Vychladlé mini sachery rozpůlíme a potřeme marmeládou podle chuti. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a mini sacherky obalíme.

  4. Mini sacherky necháme ztuhnout a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!