Mletý řízek s křupavými hranolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks vejce 1 ks žloutek 1 ks cibule 120 g tvrdý sýr 800 g mleté maso mix podle chuti sůl 2 lžíce majoránka mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika na obalení vejce strouhanka mouka příloha 1 kg brambory podle potřeby olej na smažení arašídový olej
Postup Mletý řízek s křupavými hranolky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem a opranou petrželkou nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a namočíme do ledové vody, stačí tak na 5 minut. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Mleté maso vložíme do mísy a promícháme s cibulí, česnekem, majoránkou, vejcem, žloutkem, nastrouhaným sýrem a kořením. Mletou směs přikryjeme celofánem a uložíme na půl hodiny do ledničky.
Hranolky odebereme z vody a důkladně je osušíme. Hranolky smažíme 3 minuty v arašídovém oleji, poté je přesypeme na plech s papírem a dopékáme dozlatova. Hranolky po upečení osolíme.
Z mletého masa tvoříme menší řízky, které obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Řízky smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek.
Mleté řízky s křupavými hranolky podáváme jako hlavní chod se zeleninovou oblohou a tatarkou.