Mletý řízek s křupavými hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks žloutek
1 ks cibule
120 g tvrdý sýr
800 g mleté maso mix
podle chuti
sůl
2 lžíce majoránka
mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
na obalení
vejce
strouhanka
mouka
příloha
1 kg brambory
podle potřeby
olej na smažení
arašídový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem a opranou petrželkou nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a namočíme do ledové vody, stačí tak na 5 minut. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme s cibulí, česnekem, majoránkou, vejcem, žloutkem, nastrouhaným sýrem a kořením. Mletou směs přikryjeme celofánem a uložíme na půl hodiny do ledničky.

  3. Hranolky odebereme z vody a důkladně je osušíme. Hranolky smažíme 3 minuty v arašídovém oleji, poté je přesypeme na plech s papírem a dopékáme dozlatova. Hranolky po upečení osolíme.

  4. Z mletého masa tvoříme menší řízky, které obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Řízky smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek.

  5. Mleté řízky s křupavými hranolky podáváme jako hlavní chod se zeleninovou oblohou a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!