Moravská nádivka z trojího masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 5 ks vejce 100 ml mléko 1 ks cibule 5 ks rohlík 0.5 lžičky mletý bílý pepř 200 g uzený bůček 150 g vepřové plecko 1 hrst lístky mladé kopřivy 2 lžíce krájená petrželová nať 1 špetka strouhaný muškátový květ 200 g králičí nebo kuřecí maso na potření 1 lžička sádlo podle potřeby strouhanka na vysypání sádlo na vymazání
Postup Moravská nádivka z trojího masa recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme necelý litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek a očištěné vepřové maso. Uvedeme do varu a po 20-ti minutách varu přidáme uzený bůček a maso. Vaříme ještě dalších 30 minut, poté maso vyjmeme.
Rohlíky nakrájíme na kostky. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme rohlíky, vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl. Pokud je nádivka příliš hustá, přidáme vývar. Směs promícháme a necháme 10 minut odstát.
Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. Povrch uhladíme a na střed položíme lžičku sádla.
Pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut na 150 °C.