Moravská nádivka z trojího masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
5 ks vejce
100 ml mléko
1 ks cibule
5 ks rohlík
0.5 lžičky mletý bílý pepř
200 g uzený bůček
150 g vepřové plecko
1 hrst lístky mladé kopřivy
2 lžíce krájená petrželová nať
1 špetka strouhaný muškátový květ
200 g králičí nebo kuřecí maso
na potření
1 lžička sádlo
podle potřeby
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme necelý litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek a očištěné vepřové maso. Uvedeme do varu a po 20-ti minutách varu přidáme uzený bůček a maso. Vaříme ještě dalších 30 minut, poté maso vyjmeme.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostky. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme rohlíky, vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl. Pokud je nádivka příliš hustá, přidáme vývar. Směs promícháme a necháme 10 minut odstát.

  3. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. Povrch uhladíme a na střed položíme lžičku sádla.

  4. Pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut na 150 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!