Musaka s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 sůl
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka čubrica
zálivka
3 ks vejce
2 lžíce hladká mouka
250 g bílý smetanový jogurt
náplň 1
1 kg brambory
náplň 2
2 ks cibule
250 g rajče
750 g mleté vepřové maso
podle potřeby
1-2 hrnky voda
0 hrnečků olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, dobře omyjeme a nakrájíme na malé, stejně velké kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova.

  2. Mleté maso necháme s trochou vody podusit ve středním hrnci. Poté přidáme rajčata (nemáme-li pasírovaná ani krájená z konzervy, stačí jedno vlastnoručně oloupané a nadrobno nakrájené rajče), osmahlou cibulku, lžičku soli, špetku čubrice a pepře. Obsah hrnce několikrát promícháme.

  3. Do hlubokého pekáče vložíme brambory (tloušťka vrstvy kolem 1 cm) tak, aby dno zcela pokryly. Zalijeme je horkým obsahem hrnce a navrch přikryjeme opět stejně silnou vrstvou brambor. Z rohů obsah pekáče podlijeme vodou. Pekáč vložíme do trouby, pečeme asi na 180 °C.

  4. Asi půl hodině pečení polijeme rovnoměrně jídlo v pekáči zálivkou, kterou připravíme následovně. Rozmícháme vejce, přidáme k nim bílý jogurt, mouku a podle chuti osolíme, celé promícháme. I se zálivkou dopékáme musaku podle druhu trouby, asi 60 - 90 minut.

  5. Musaku s jogurtem podáváme nejlépe s bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!