Musaka s jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 1 sůl 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka čubrica zálivka 3 ks vejce 2 lžíce hladká mouka 250 g bílý smetanový jogurt náplň 1 1 kg brambory náplň 2 2 ks cibule 250 g rajče 750 g mleté vepřové maso podle potřeby 1-2 hrnky voda 0 hrnečků olej na smažení
Postup Musaka s jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, dobře omyjeme a nakrájíme na malé, stejně velké kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova.
Mleté maso necháme s trochou vody podusit ve středním hrnci. Poté přidáme rajčata (nemáme-li pasírovaná ani krájená z konzervy, stačí jedno vlastnoručně oloupané a nadrobno nakrájené rajče), osmahlou cibulku, lžičku soli, špetku čubrice a pepře. Obsah hrnce několikrát promícháme.
Do hlubokého pekáče vložíme brambory (tloušťka vrstvy kolem 1 cm) tak, aby dno zcela pokryly. Zalijeme je horkým obsahem hrnce a navrch přikryjeme opět stejně silnou vrstvou brambor. Z rohů obsah pekáče podlijeme vodou. Pekáč vložíme do trouby, pečeme asi na 180 °C.
Asi půl hodině pečení polijeme rovnoměrně jídlo v pekáči zálivkou, kterou připravíme následovně. Rozmícháme vejce, přidáme k nim bílý jogurt, mouku a podle chuti osolíme, celé promícháme. I se zálivkou dopékáme musaku podle druhu trouby, asi 60 - 90 minut.
Musaku s jogurtem podáváme nejlépe s bílým jogurtem.