Nadívané paprikové lusky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks zelená paprika
náplň
100 g slanina
sůl
1 ks vejce
200 ml mléko
1 ks veka
200 g houby
1 lžička římský kmín
2 ks cibule (i červená)
na potření
2 lžíce máslo
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Papriky opláchneme, seřízneme vršek a opatrně vydlabeme zrníčka. Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme osoleným mlékem s rozšlehaným vejcem a necháme vsáknout.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji uškvaříme. Přisypeme kmín i oloupanou na kostky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme očištěné nakrájené houby, podusíme je do změknutí a náplň necháme vychladnout.

  3. Houbovou směs promícháme s namočenou vekou a podle chuti osolíme. Náplň rozdělíme do paprik a naskládáme je do vymazané zapékací mísy.

  4. Nadívané paprikové lusky pokapeme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut na 200 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!