Nakládaný pikantní hermelín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3-4 ks hermelín
20 kuliček pepř celý
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
olivový olej
1 lžička hořčičné semínko
1-2 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
1-2 ks nakládaná feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí a paprikou. Podle chuti můžeme přidat pro pikantnost i mletý pepř. Kešu ořechy nasekáme nadrobno.

  2. Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny, všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem a posypeme Kešu ořechy. Tyto půlky zase k sobě spojíme, přitiskneme na sebe a rozkrojíme ještě na půlky příčné.

  3. Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem, případně hořčičným semínkem.

  4. Feferonky nakrájíme na proužky (čerstvé papriky na tenká kolečka), cibuli na kroužky a střídavě klademe mezi hermelíny a na ně.

  5. Nakonec vše zalijeme olejem, zavřeme víčkem nebo utěsníme alobalem.

  6. Vše necháme v chladu 5 - 7 dní uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!