Nakládaný vepřový bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 stroužků česnek sůl 5 ks bobkový list 1 lžička drcený pepř 1 lžička kari koření tabasco 1 lžička mletá sladká paprika worcesterová omáčka 1 kg bůček (delší a nižší) 10 ks pepř (kuličky) 1 lžička grilovacího koření
Postup Nakládaný vepřový bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Do většího hrnce vložíme omytý bůček, 15 stroužků česneku, bobkový list, pepř, přiměřeně soli a bůček. Vše vaříme doměkka.
Připravíme si marinádu. Zbytek česneku prolisujeme do misky, přidáme drcený pepř, kari koření, papriku, grilovací koření, tabasco, sůl a worcesterovou omáčku a pečlivě zamícháme.
Uvařený bůček vykostíme, položíme na alobal a ještě horký jej ze všech stran důkladně potřeme připravenou marinádou. Pak maso zabalíme do alobalu, řádně utěsníme, necháme vychladnout a vložíme do spodní části lednice. Bůček necháme týden rozležet.
Po týdnu můžeme bok nakrájet na plátky a podáváme jej se zeleninou a chlebem.