Nakládaný vepřový bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 stroužků česnek
sůl
5 ks bobkový list
1 lžička drcený pepř
1 lžička kari koření
tabasco
1 lžička mletá sladká paprika
worcesterová omáčka
1 kg bůček (delší a nižší)
10 ks pepř (kuličky)
1 lžička grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Bůček omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Do většího hrnce vložíme omytý bůček, 15 stroužků česneku, bobkový list, pepř, přiměřeně soli a bůček. Vše vaříme doměkka.

  2. Připravíme si marinádu. Zbytek česneku prolisujeme do misky, přidáme drcený pepř, kari koření, papriku, grilovací koření, tabasco, sůl a worcesterovou omáčku a pečlivě zamícháme.

  3. Uvařený bůček vykostíme, položíme na alobal a ještě horký jej ze všech stran důkladně potřeme připravenou marinádou. Pak maso zabalíme do alobalu, řádně utěsníme, necháme vychladnout a vložíme do spodní části lednice. Bůček necháme týden rozležet.

  4. Po týdnu můžeme bok nakrájet na plátky a podáváme jej se zeleninou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!