Nákyp s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
700 g brambory
majoránka
1 ks cibule
rozmarýn
400 g rajče
4 lžíce rajčatový protlak
2 lžíce olivový olej
500 g mleté maso
mletý černý pepř
400 g sýr (plátky)
olej nebo tuk

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a předvaříme je. Asi 10 - 12 minut v osolené vodě.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kousky. Sýr nastrouháme.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opečeme je. Maso mícháme. Pak k masu přidáme cibuli a česnek. Když začne zelenina sklovatět, přidáme rajčatový protlak a kousky rajčat. Směs osolíme, opepříme a přidáme podle chuti majoránku a rozmarýn. Směs dusíme 8 - 10 minut a stáhneme z plotny.

  4. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Předvařené brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky. Zapékací misku vymažeme olejem nebo tukem. Do misky postupně vrstvíme brambory, maso a sýr. Poslední musí být brambory a sýr. Nákyp pečeme v troubě si 45 minut.

  5. Nákyp ihned podáváme. Můžeme zdobit pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!