Nejlepší řízky naruby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl suché bílé víno 600 g vepřové maso 5 ks bílá cibule 200 g domácí uzený bůček na potření 5 stroužků česnek plnotučná hořčíce podle potřeby olej podle chuti sůl na obalení 5 ks vejce 1 hrst strouhanka hladká mouka
Postup Nejlepší řízky naruby recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a hořčicí. Potřené plátky obalíme ve strouhance a potom v hustším těstíčku z hladké mouky a vajec. Obalené plátky osmažíme na oleji.
Domácí uzený bůček nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Vymažeme si pekáček a osmažené plátky do něj klademe a jednotlivé vrstvy plátků prokládáme bůčkem a cibulí. Vrchní vrstvu tvoří smažené plátky.
Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby, aby řízky naruby byly měkké. Asi po 10 minutách pečení přilijeme do pekáče víno a dalších asi 20 minut pečeme.
K nejlepším řízkům naruby se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše politá smaženou cibulkou.