Okurková omáčka se zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1-1 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 500 ml hovězí vývar 2-4 ks sterilované okurky podle chuti cukr sůl ocet kopr
Postup Okurková omáčka se zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání rozředíme studeným hovězím vývarem a dobře povaříme. Vmícháme na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme a ještě krátce povaříme.
Do omáčky přidáme zakysanou smetanu, podle chuti přisladíme, okyselíme octem a dochutíme nasekaným čerstvým koprem.
Okurkovou omáčku se zakysanou smetanou podáváme k vařenému hovězímu masu.