Okurková omáčka se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1-1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
500 ml hovězí vývar
2-4 ks sterilované okurky
podle chuti
cukr
sůl
ocet
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání rozředíme studeným hovězím vývarem a dobře povaříme. Vmícháme na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme a ještě krátce povaříme.

  2. Do omáčky přidáme zakysanou smetanu, podle chuti přisladíme, okyselíme octem a dochutíme nasekaným čerstvým koprem.

  3. Okurkovou omáčku se zakysanou smetanou podáváme k vařenému hovězímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!