Okurková polévka s koprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g tuk
1 svazek kopr
mletý bílý pepř
1 ks větší cibule
500 ml zeleninový vývar
2 ks salátová okurka
200 ml kyselá smetana
4 ks sladkokyselá okurka
na ozdobu
kopr
citron

Postup přípravy receptu

  1. Salátové okurky oloupeme, vydlabeme zrníčka a nakrájíme na kostičky.

  2. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno.

  3. Rozpálíme tuk a okurky s cibulí zhruba 5 minut podusíme. Pak zalijeme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Potom polévku elektrickým šlehačem rozšleháme na pyré.

  4. Okurkovou polévku zjemníme smetanou. Kopr nasekáme a přidáme do polévky. Dochutíme solí i pepřem, rozdělíme do talířů a jednotlivé porce ozdobíme snítkou kopru a plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!