Okurková polévka s koprem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 20 g tuk 1 svazek kopr mletý bílý pepř 1 ks větší cibule 500 ml zeleninový vývar 2 ks salátová okurka 200 ml kyselá smetana 4 ks sladkokyselá okurka na ozdobu kopr citron
Postup Okurková polévka s koprem recept
Postup přípravy receptu
-
Salátové okurky oloupeme, vydlabeme zrníčka a nakrájíme na kostičky.
Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno.
Rozpálíme tuk a okurky s cibulí zhruba 5 minut podusíme. Pak zalijeme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Potom polévku elektrickým šlehačem rozšleháme na pyré.
Okurkovou polévku zjemníme smetanou. Kopr nasekáme a přidáme do polévky. Dochutíme solí i pepřem, rozdělíme do talířů a jednotlivé porce ozdobíme snítkou kopru a plátkem citronu.