Omáčka s třešněmi a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky solamyl
4 hrstě třešně
2 lžíce olivový olej
4 ks kuřecí prsa
200 ml kysaná smetana
4 lžičky provensálské koření
2 špetky ostrá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Otrhané třešně zbavíme stopek, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Pak je vypeckujeme

  2. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zasypeme je provensálským kořením a přidáme olivový olej. Maso promícháme s trochou solamylu a necháme chvíli uležet

  3. Hlubší nepřilnavou pánev zahřejeme, vsypeme připravené maso a za občasného promíchání ho opečeme. Příprava je rychlá, kuřecí maso je hotové za 10 minut

  4. Maso servírujeme na připravené talíře. Na pánev po mase vsypeme vypeckované třešně, krátce je prohřejeme a posypeme ostřejší mletou nebo drcenou paprikou. Pak přidáme kysanou smetanu. Promícháme ji s třešněmi a servírujeme k masu

  5. Omáčka s třešněmi a kuřecím masem dobře chutná s pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!