Omáčka s třešněmi a kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky solamyl 4 hrstě třešně 2 lžíce olivový olej 4 ks kuřecí prsa 200 ml kysaná smetana 4 lžičky provensálské koření 2 špetky ostrá červená paprika
Postup Omáčka s třešněmi a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Otrhané třešně zbavíme stopek, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Pak je vypeckujeme
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zasypeme je provensálským kořením a přidáme olivový olej. Maso promícháme s trochou solamylu a necháme chvíli uležet
Hlubší nepřilnavou pánev zahřejeme, vsypeme připravené maso a za občasného promíchání ho opečeme. Příprava je rychlá, kuřecí maso je hotové za 10 minut
Maso servírujeme na připravené talíře. Na pánev po mase vsypeme vypeckované třešně, krátce je prohřejeme a posypeme ostřejší mletou nebo drcenou paprikou. Pak přidáme kysanou smetanu. Promícháme ji s třešněmi a servírujeme k masu
Omáčka s třešněmi a kuřecím masem dobře chutná s pečenými brambory.