Opilé dortíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
125 g máslo
1 lžička rum
rum
125 ml mléko
90 g cukr moučka
30 g ztužený tuk
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
20 ks jahoda
olej na vymazání
1 hrst křížaly
1 - 2 lžíce vanilkový pudinkový prášek
1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vyšleháme se změklým tukem. Přidáme hladkou mouku, vejce, rum a vanilkový pudink. Rukama vypracujeme na hladké nelepivé těsto

  2. Větší formičky na košíčky vymažeme olejem a rozdělíme do nich těsto. Formičky naskládáme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut na 190 °C

  3. Do kastrůlku nalijeme mléko, přisypeme vanilkový cukr i pudinkový prášek. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Vaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Nakonec nalijeme rum podle chuti. Více rumu = méně mléka. Za občasného míchání necháme krém vychladnout. Do zchladlého pudinku zašleháme změklé máslo a vyšleháme na hladký krém

  4. Rum uvedeme do varu a zalijeme jím křížaly. Necháme vystydnout a poté i okapat. Můžeme použít i jiné druhy ovoce

  5. Upečené košíčky naplníme pudinkovým krémem, doprostřed posadíme jahodu a dozdobíme rumovými křížalami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!