Ořechový hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
sůl
5 ks vejce
250 g máslo
3 lžičky prášek do pečiva
150 g moučkový cukr
190 g polohrubá mouka
125 g vlašské ořechy
200 g lískové ořechy
1 sklenice kompotované višně
vlašské ořechy na ozdobu
4 lžíce ořechový likér

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy umeleme nebo nasekáme nadrobno. Rozpálíme si troubu na 180 °C a formu na hřbet nebo biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

  2. Máslo, cukr, vejce a špetku soli ušleháme. Do této směsi postupně zapracujeme všechny ořechy.

  3. Višně slijeme a necháme okapat. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a po částech ji vmícháme do těsta s ořechy. Do těsta přidáme okapané višně.

  4. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme přibližně 60 minut. Upečený moučník necháme vychladnout a pak jej vyklopíme.

  5. Mezitím si pomalu připravíme polevu. Smícháme moučkový cukr s likérem a lžící horké vody. Vychladlý moučník přelijeme polevou, ozdobíme kousky ořechů a necháme ztuhnout.

  6. Podáváme nakrájený na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!