Ostré karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks feferonka mletý bílý pepř 500 g mleté maso 1 lžička kajenský pepř 1 lžíce koření na mletá masa podle potřeby strouhanka
Postup Ostré karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Důkladně rozmícháme mleté maso s vejcem. Cibuli a feferonku očistíme a nasekáme najemno.
Do směsi vmícháme sekanou cibuli a stejně jemně usekanou feferonku. Přidáme olej, sůl, pepř, kajenský pepř, koření na mletá masa a dobře promícháme. Pokud je potřeba, zahustíme směs strouhankou. Z připravené hmoty tvoříme malé karbanátky.
V pánvi si rozehřejeme olej a ostré karbanátky v něm smažíme dozlatova. Karbanátky můžeme připravovat i na grilu.
Ostré karbanátky podáváme s opečenými brambory.