Ostré karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks feferonka
mletý bílý pepř
500 g mleté maso
1 lžička kajenský pepř
1 lžíce koření na mletá masa
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně rozmícháme mleté maso s vejcem. Cibuli a feferonku očistíme a nasekáme najemno.

  2. Do směsi vmícháme sekanou cibuli a stejně jemně usekanou feferonku. Přidáme olej, sůl, pepř, kajenský pepř, koření na mletá masa a dobře promícháme. Pokud je potřeba, zahustíme směs strouhankou. Z připravené hmoty tvoříme malé karbanátky.

  3. V pánvi si rozehřejeme olej a ostré karbanátky v něm smažíme dozlatova. Karbanátky můžeme připravovat i na grilu.

  4. Ostré karbanátky podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!