Paella alla Valenciana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g kuře
400 g rýže
2 lžíce šafrán
400 g králík
1 ks červená paprika
200 ml rajčatová šťáva
200 g bílé fazole
podle potřeby
sůl
8 lžic olivový olej
1 l drůbeží vývar
podle chuti
1 lžička chilli koření
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuře a králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Zeleninu očistíme, fazole předem namočíme a rýži uvaříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme porce masa, osolíme a restujeme ze všech stran asi 15 minut.

  2. Pak přidáme nakrájenou papriku, bílé fazole a dusíme dalších asi 10 minut. Vmícháme rajčatovou šťávu nebo rajčata v plechovce, podlijeme vývarem, přidáme šafrán, chilli papričku, sůl a sladkou papriku. Vše společně vaříme 8 - 10 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, promícháme a již jen krátce podusíme, než se odpaří vývar.

  3. Paella alla Valenciana se podává teplá, zakápnutá čerstvou šťávou z citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!