Paella alla Valenciana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g kuře 400 g rýže 2 lžíce šafrán 400 g králík 1 ks červená paprika 200 ml rajčatová šťáva 200 g bílé fazole podle potřeby sůl 8 lžic olivový olej 1 l drůbeží vývar podle chuti 1 lžička chilli koření 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Paella alla Valenciana recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře a králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Zeleninu očistíme, fazole předem namočíme a rýži uvaříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme porce masa, osolíme a restujeme ze všech stran asi 15 minut.
Pak přidáme nakrájenou papriku, bílé fazole a dusíme dalších asi 10 minut. Vmícháme rajčatovou šťávu nebo rajčata v plechovce, podlijeme vývarem, přidáme šafrán, chilli papričku, sůl a sladkou papriku. Vše společně vaříme 8 - 10 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, promícháme a již jen krátce podusíme, než se odpaří vývar.
Paella alla Valenciana se podává teplá, zakápnutá čerstvou šťávou z citronu.