Paella černá recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
20 g cibule
6 ks krevety
120 g slávky
1 dl olivový olej
6 ks zelené olivy
200 g sépie
10 g rybí vývar
6 ks černé olivy
150 g rýže arborio
200 g mořské plody
2 ks sépiové barvivo
100 g alioli (domácí česneková majonéza)
podle potřeby
ocet
citron
olivový olej
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na paellu na olivovém oleji osmažíme na kostičky nakrájené kalamáry, červenou papriku, cibuli a česnek. Osolíme a opepříme. Přidáme mořské plody a lehce osmahneme.

  2. Sépiové barvivo (Nero di Sepia) vymačkáme do pánve, přidáme rýži a zalijeme rybím vývarem. Necháme vyvařit, přiklopíme pokličkou a dáme se slávkami a krevetami do předehřáté trouby na 220°C na cca 15 minut.

  3. Černou paellu dochutíme čerstvě namletým pepřem, mořskou solí, bazalkou a oregánem. Dozdobíme na plátky nakrájenými pomeranči a citróny. Servírujeme s alioli - česnekovou majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!