Paella černá recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g česnek 20 g cibule 6 ks krevety 120 g slávky 1 dl olivový olej 6 ks zelené olivy 200 g sépie 10 g rybí vývar 6 ks černé olivy 150 g rýže arborio 200 g mořské plody 2 ks sépiové barvivo 100 g alioli (domácí česneková majonéza) podle potřeby ocet citron olivový olej sůl, pepř
Postup Paella černá recept
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na paellu na olivovém oleji osmažíme na kostičky nakrájené kalamáry, červenou papriku, cibuli a česnek. Osolíme a opepříme. Přidáme mořské plody a lehce osmahneme.
Sépiové barvivo (Nero di Sepia) vymačkáme do pánve, přidáme rýži a zalijeme rybím vývarem. Necháme vyvařit, přiklopíme pokličkou a dáme se slávkami a krevetami do předehřáté trouby na 220°C na cca 15 minut.
Černou paellu dochutíme čerstvě namletým pepřem, mořskou solí, bazalkou a oregánem. Dozdobíme na plátky nakrájenými pomeranči a citróny. Servírujeme s alioli - česnekovou majonézou.