Pánev s kadeřávkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
250 g uzenina
1 ks velká cibule
1 hrnek zeleninový vývar
3 lžíce vlašské ořechy
3 lžíce ovesné vločky
500 g kadeřávek
2 lžíce sojová mouka
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kadeřávek zbavíme hrubých částí a dáme na 2 minuty do vařící osolené vody. Dáme okapat.

  2. Na hlubší pánvi na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme ovesné vločky a nasekaná ořechová jádra, orestujeme, posypeme moukou a osmažíme dozlatova. Stále mícháme.

  3. Kadeřávek jemně nakrájíme a přidáme do pánve, orestujeme a zalijeme vývarem. Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Dusíme asi 10 minut. Pokud je třeba, podlijeme ještě vývarem. Když je kadeřávek měkký, přidáme do pánve 4 plátky salámu nebo šunky a necháme prohřát přikryté poklicí.

  4. Pánev s kadeřávkem podáváme s brambory. Místo salámu můžeme posypat strouhaným sýrem nebo připravit sázená vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!