Pánev s kadeřávkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 250 g uzenina 1 ks velká cibule 1 hrnek zeleninový vývar 3 lžíce vlašské ořechy 3 lžíce ovesné vločky 500 g kadeřávek 2 lžíce sojová mouka podle chuti sůl muškátový oříšek mletý černý pepř
Postup Pánev s kadeřávkem recept
Postup přípravy receptu
-
Kadeřávek zbavíme hrubých částí a dáme na 2 minuty do vařící osolené vody. Dáme okapat.
Na hlubší pánvi na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme ovesné vločky a nasekaná ořechová jádra, orestujeme, posypeme moukou a osmažíme dozlatova. Stále mícháme.
Kadeřávek jemně nakrájíme a přidáme do pánve, orestujeme a zalijeme vývarem. Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Dusíme asi 10 minut. Pokud je třeba, podlijeme ještě vývarem. Když je kadeřávek měkký, přidáme do pánve 4 plátky salámu nebo šunky a necháme prohřát přikryté poklicí.
Pánev s kadeřávkem podáváme s brambory. Místo salámu můžeme posypat strouhaným sýrem nebo připravit sázená vejce.