Pappardelle se špekem a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks česnek 2 lžičky petrželka 400 g houby 1 ks šalotka 120 g špek 5 lžic olivový olej 300 g pappardelle podle chuti sůl pepř
Postup Pappardelle se špekem a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hříbky nakrájíme ne na moc slabé plátky. Šalotku nasekáme nadrobno.
Na trošce olivového oleje osmahneme šalotku spolu s rozmáčknutým česnekem. Přidáme špek a restujeme asi 6 minut. Dáváme pozor, ať nepřipálíme. Pak přidáme houby a dusíme do změknutí. Podléváme vodou z těstovin. Osolíme a opepříme.
Pappardelle uvařené al dente scedíme, přidáme do špekové směsi a promícháme.
Pappardelle se špekem a houbami podáváme s čerstvou nasekanou petrželkou.