Pappardelle se špekem a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
2 lžičky petrželka
400 g houby
1 ks šalotka
120 g špek
5 lžic olivový olej
300 g pappardelle
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hříbky nakrájíme ne na moc slabé plátky. Šalotku nasekáme nadrobno.

  2. Na trošce olivového oleje osmahneme šalotku spolu s rozmáčknutým česnekem. Přidáme špek a restujeme asi 6 minut. Dáváme pozor, ať nepřipálíme. Pak přidáme houby a dusíme do změknutí. Podléváme vodou z těstovin. Osolíme a opepříme.

  3. Pappardelle uvařené al dente scedíme, přidáme do špekové směsi a promícháme.

  4. Pappardelle se špekem a houbami podáváme s čerstvou nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!