Pařížský dort s piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g kakao
4 ks žloutek
4 dl voda
150 g cukr moučka
250 g rostlinný tuk
1 balíček dětské piškoty
1 balíček světlá želatina
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.

  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku.

  3. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem.

  4. Hotový pařížský dort necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme šlehačkou podle vlastní fantazie a nakrájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!