Pařížský zapečený květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
1 ks žloutek
0.3 l mléko
150 g ementál
3 lžíce hladká mouka
100 g uzené maso
mletý černý pepř
1 ks větší květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme a vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák scedíme a necháme okapat.

  2. Květák vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Polovinu sýra jako uzené maso nakrájíme na hranolky a prošpikujeme květák.

  3. Z másla, mouky a mléka umícháme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme druhou polovinu nastrouhaného sýra. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí, a pro zjemnění přidáme žloutek.

  4. Prošpikovaný květák, polijeme bešamelem, ještě posypeme sýrem a zapečeme.

  5. Pařížský zapečený květák podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!