Pařížský zapečený květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 1 ks žloutek 0.3 l mléko 150 g ementál 3 lžíce hladká mouka 100 g uzené maso mletý černý pepř 1 ks větší květák
Postup Pařížský zapečený květák recept
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme a vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák scedíme a necháme okapat.
Květák vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Polovinu sýra jako uzené maso nakrájíme na hranolky a prošpikujeme květák.
Z másla, mouky a mléka umícháme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme druhou polovinu nastrouhaného sýra. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí, a pro zjemnění přidáme žloutek.
Prošpikovaný květák, polijeme bešamelem, ještě posypeme sýrem a zapečeme.
Pařížský zapečený květák podáváme s vařeným bramborem.