Pečená dýně s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olivový olej
100 g dýňová semínka
1 ks dýně hokaido
podle chuti
sůl
rozmarýn
omáčka
200 g brynza
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Větší dýni hokaido omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky.

  2. Plátky dýně vyskládáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, rozmarýnem a dáme péct. Dýni pečeme na 180 °C cca 30 - 40 minut, až je měkká a zlatavá.

  3. Mezitím si vyšleháme omáčku - brynzu prošleháme se zakysanou smetanou, až nám vznikne přijatelná konzistence k namáčení. Omáčku není třeba solit, brynza bývá slaná dost.

  4. Dýňová semínka nasucho opražíme na pánvi.

  5. Upečenou dýni rozdělíme na talíře, přidáme brynzovou omáčku, posypeme dýňovými semínky a ještě teplé podáváme jako lehký hlavní chod či přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!