Pečené brambory s tymiánem a česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
tuk na vymazání
3 snítky čerstvý tymián
80 g přepuštěné máslo
500 g salátové brambory
podle chuti
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vymaštěnou formu potřeme oloupaným česnekem a na dno vložíme lístky tymiánu.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky 1 - 2 mm silné. Rovnoměrně vmícháme máslo. Brambory navrstvíme do formy. Osolíme, opepříme a přiklopíme víkem. V rozpálené troubě pečeme asi 20 minut, poté ještě s odklopeným víkem, až jsou brambory křupavé.

  3. Jako příloha k pečeným bramborám s tymiánem a česnekem je vhodný tvarohový dip s čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!