Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 3 ks cibule 200 g zakysaná smetana 800 g kysané zelí 1 hrst nakládané houby 1 ks kuře bez drobů podle chuti sůl kmín mletý pepř mletá pálivá paprika podle potřeby máslo brambory
Postup Pečené kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si osolíme a opepříme kuře. Poté smícháme trochu mleté pálivé papriky s trochou oleje. Touto směsí potřeme celé kuře, nejlépe směs vetřít prsty (čím lépe směs vetřeme, tím lepší bude kůrčička).
Dále si připravíme kysané zelí, vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a nakrájíme. K nakrájenému zelí přidáme nakládané houby (množství podle vlastního uvážení) a zakysanou smetanu. Směs dobře promícháme.
Nakrájíme si cibuli na kostičky a na másle jí osmažíme. Takto upravenou cibuli dáme na dno pekáče. Na cibuli vrstvíme směs zelí, hub a zakysané smetany a navrch všeho položíme kuře, které ještě posypeme kmínem.
Brambory oloupeme a položíme kolem kuřete, okořeníme podle chuti.
Kuře na zelí s houbami, zakysanou smetanou a bramborem přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 190 °C cca 60 minut, poté pekáč odkryjeme a ještě alespoň 20 - 30 minut dopékáme dozlatova.
Kuře můžeme občas potřít šťávou, která se nám v pekáči tvoří.