Pečené kuřecí maso se salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g kuřecí maso
salát
200 ml mléko
1 ks kedlubna
1 ks žlutá paprika
200 g koktejlová rajčata
80 g tavený sýr
podle chuti
rozmarýn
nakládaný zelený pepř
koření na kuře
na ozdobu
4-8 listů hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme kořením na kuře. Podle chuti můžeme přidat i nakládaný zelený pepř.

  2. Kuřecí maso přendáme do vhodné nádoby vymazané máslem, trochu podlijeme a pečeme nejdříve přikryté v troubě a potom odkryjeme, aby kuře zezlátlo.

  3. Než se maso upeče, připravíme si salát. Papriku a kedlubnu nakrájíme na nudličky, rajčata na osminky. Mléko rozšleháme s taveným sýrem a podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku promícháme s nakrájenou zeleninou.

  4. Omyté listy salátu dáme na jednu stranu talíře. Na ně navršíme salát a ozdobíme kouskem čerstvého rozmarýnu. Na druhou polovinu talíře potom dáme upečené kuřecí maso. Slabě přelijeme vypečenou šťávou. Můžeme také využít zbylé pečené maso třeba od oběda, které nakrájíme na nudličky a do salátu zamícháme.

  5. Pečené kuřecí maso se salátem podáváme na stůl jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!