Pečeně s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1 špetka tymián
1 špetka rozmarýn
4 ks rohlík
150 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
1 špetka mletý zázvor
1 hrst čerstvá petrželka
600 g krůtí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme bílým vínem. Krůtí maso nameleme do mísy, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli s česnekem oloupeme a drobně nasekáme.

  2. Do mísy s masem přidáme slaninu, rohlíky, cibuli, vejce, česnek a nasekanou petrželku. Směs zahustíme moukuo, osolíme, opepříme, okořeníme rozmarýnem, tymiánem, majoránkou a zázvorem. Poté celou směs dobře propracujeme.

  3. Z masové hmoty vytvarujeme šišku, kterou v pekáčku podlijeme trochou vody a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeni s anglickou slaninu necháme v troubě cca 50 minut, až nám povrch pěkně zezlátne.

  4. Pečeni s anglickou slaninou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou přílohou a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!