Pečené vepřové s pomerančovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 stroužek česnek olej sůl 2 ks pomeranč 1 ks feferonka 40 g zázvor 2 lžíce jíška 1 kg vepřová kýta 4 dl zeleninový bujon
Postup Pečené vepřové s pomerančovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře omytou kůru ze čtvrtky pomeranče nastrouháme. Oba pomeranče vymačkáme a smícháme s kůrou. Feferonku omyjeme, očistíme a nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny tyto suroviny smícháme spolu s cukrem dohromady.
Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Pak maso vložíme do pekáče, zalijeme pomerančovou směsí s kořením, zalijeme vývarem, osolíme a přikryjeme. V předehřáté troubě na 200 °C maso pečeme asi hodinu.
Vypečenou šťávu slijeme a maso pečeme asi ještě 10 minut. Mezitím šťávu propasírujeme a za varu do ní vmícháme instantní jíšku. Omáčku krátce povaříme.
Upečeně maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.