Pečené vepřové zadní koleno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2-3 ks cibule 4 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 1 kg zadní vepřové koleno podle chuti sůl
Postup Pečené vepřové zadní koleno recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové zadní koleno omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Vodu osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, 2 - 3 oloupané cibule rozkrojené na půlky a 4 stroužky oloupaného česneku. Vaříme cca 2 - 2,5 hodiny podle velikosti vepřového kolena. Poté koleno necháme vychladnout ve vývaru.
Vychladlé vepřové koleno dáme na plech nebo do pekáče, podlijeme vývarem, zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 1 hodinu péct.
Vývar z hrnce nevyléváme, ale můžeme přidat kousek kolena, případně masa z uzených kostí, uvařené kroupy nebo rýži.
Pečené zadní vepřové koleno podáváme s hořčicí a křenem, ale také se zelím a knedlíkem chutná výborně.