Pečený bramborový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 kg brambory 2 ks cibule 0.3 ks celer 1 lžička majonéza 1 lžička hořčice 2 ks mrkev 1 ks okurka 1 kelímek zakysaná smetana podle chuti sůl
Postup Pečený bramborový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory, mrkev, celer a jednu cibuli oloupeme. Malé brambory nakrájíme na kolečka, větší na kostky. Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a celer na nudličky. V míse všechno promícháme, osolíme a zalijeme olejem.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme brambory se zeleninou a pečeme na 180 °C dozlatova asi 20 minut. Během pečení můžeme promíchat.
Na zálivku smícháme kysanou smetanu a jemně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli. Ochutíme lžičkou hořčice a majonézy, podle chuti osolíme.
Hotový pečený bramborový salát přelijeme zálivkou nebo ji podáváme zvlášť (jako tatarku). Měli jsme to jako přílohu k řízkům v jogurtové marinádě.