Pečený bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 kg brambory
2 ks cibule
0.3 ks celer
1 lžička majonéza
1 lžička hořčice
2 ks mrkev
1 ks okurka
1 kelímek zakysaná smetana
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, mrkev, celer a jednu cibuli oloupeme. Malé brambory nakrájíme na kolečka, větší na kostky. Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a celer na nudličky. V míse všechno promícháme, osolíme a zalijeme olejem.

  2. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme brambory se zeleninou a pečeme na 180 °C dozlatova asi 20 minut. Během pečení můžeme promíchat.

  3. Na zálivku smícháme kysanou smetanu a jemně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli. Ochutíme lžičkou hořčice a majonézy, podle chuti osolíme.

  4. Hotový pečený bramborový salát přelijeme zálivkou nebo ji podáváme zvlášť (jako tatarku). Měli jsme to jako přílohu k řízkům v jogurtové marinádě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!