Perníčky podle tetičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
2 lžíce med
140 g cukr moučka
400 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžíce perníkové koření
na ozdobu
1 ks vejce
1 lžička solamyl
160 g cukr moučka
8 kapek citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, medu, másla nebo tuku na pečení, jedlé sody a perníkového koření vypracujeme těsto a necháme ho 2 dny odležet v chladu.

  2. Těsto vyválíme na plát silný 3 - 4 mm a pak z něj vykrajujeme různé tvary podle fantazie.

  3. Perníčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě při vyšší teplotě.

  4. Druhý den můžeme perníčky ozdobit bílkovou polevou, kterou si připravíme tak, že z bílků vyšleháme sníh, přidáme dobře prosátý cukr moučka, pár kapek citronové šťávy a nakonec lžičku solamylu. Polevu můžeme přibarvit potravinářským barvivem.

  5. Perníčky podle tetičky podáváme jako chutné cukroví na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!