Pestrý zeleninový kastrol recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g česnek sůl 400 g šunka 1 kg brambory 300 g cibule 1 lžička rozmarýn 400 g mrkev 80 g olivový olej černý pepř 350 g sterilovaná rajčata 400 g zelené fazolky
Postup Pestrý zeleninový kastrol recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na širší plátky a dáme vařit asi na 15 minut do osolené vody.
V hrnci na olivovém oleji prudce orestujeme na menší kousky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, zelené fazolky a česnek nakrájený na plátky. Zalijeme nasekanými rajčaty, osolíme, dochutíme kořením a rozmarýnem.
Předvařené brambory vložíme do pekáče, zalijeme je zeleninovou směsí a pestrý zeleninový kastrol dusíme v troubě doměkka.
Vegetariáni v receptu vynechají šunku.