Pestrý zeleninový kastrol recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g česnek
sůl
400 g šunka
1 kg brambory
300 g cibule
1 lžička rozmarýn
400 g mrkev
80 g olivový olej
černý pepř
350 g sterilovaná rajčata
400 g zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na širší plátky a dáme vařit asi na 15 minut do osolené vody.

  2. V hrnci na olivovém oleji prudce orestujeme na menší kousky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, zelené fazolky a česnek nakrájený na plátky. Zalijeme nasekanými rajčaty, osolíme, dochutíme kořením a rozmarýnem.

  3. Předvařené brambory vložíme do pekáče, zalijeme je zeleninovou směsí a pestrý zeleninový kastrol dusíme v troubě doměkka.

  4. Vegetariáni v receptu vynechají šunku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!