Pikantní čalamáda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 14 g sůl 0.2 l ocet 500 g rajče 35 g cukr krupice 1 list bobkový list 4 kuličky nové koření 500 g bílé zelí 2 lžičky hořčičné semínko 250 g červená cibule 8 kuliček celý černý pepř 500 g žluté a červené papriky 7 ks umělé sladidlo (tabletky) 250 g bílá cibule
Postup Pikantní čalamáda recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pečlivě omyjeme a očistíme. Z paprik odstraníme semeníky se semínky a pokrájíme je na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli na kolečka, zelí bez košťálu na nudličky.
Nálev si připravíme svařením 1/2 litru vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, veškeré koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník.
Ve velké míse dobře promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem.
Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85°C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme na tmavém, chladném místě.