Pikantní čalamáda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

14 g sůl
0.2 l ocet
500 g rajče
35 g cukr krupice
1 list bobkový list
4 kuličky nové koření
500 g bílé zelí
2 lžičky hořčičné semínko
250 g červená cibule
8 kuliček celý černý pepř
500 g žluté a červené papriky
7 ks umělé sladidlo (tabletky)
250 g bílá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pečlivě omyjeme a očistíme. Z paprik odstraníme semeníky se semínky a pokrájíme je na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli na kolečka, zelí bez košťálu na nudličky.

  2. Nálev si připravíme svařením 1/2 litru vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, veškeré koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník.

  3. Ve velké míse dobře promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem.

  4. Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85°C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme na tmavém, chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!