Pikantní fazolová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
4 lístky bazalka
1 lžička med
1 lžička mletý kmín
150 g červené fazole
1 lžička balzamikový ocet
2 lžíce sojové mléko
1 lžička chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme. Druhý den fazole scedíme a uvaříme je doměkka, poté scedíme a necháme vychladnout.

  2. Fazole rozmixujeme do hladké konzistence společně s oloupaným stroužkem česneku, lžičkou soli, mletého kmínu, medu, chilli pasty a balzamikového octa. Přidáme i 2 lžíce sojového mléka a 4 lístky bazalky a znovu promixujeme.

  3. Pikantní fazolovou pomazánku podáváme s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!