Pikantní květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička olej
sůl
cibule
100 g rajče
1 lžíce kečup
150 g květák
100 g houby
pepř
1 lžíce bílé víno
1 sterilovaná okurka
20 g sterilovaná kapie
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme řádně odkapat.

  2. Houby očistíme nožem a rozkrájíme. Můžeme použít i sušené nebo nakládané.

  3. Během vaření květáku si připravíme směs. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kousky nakrájenou okurku a kapii, rozetřený česnek, sůl, pepř, víno a houby. Chvíli vše podusíme.

  4. Uvařený květák přeložíme na talíř, poklademe směsí a posypeme petrželkou. Pikantní květák ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!