Pikantní květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička olej sůl cibule 100 g rajče 1 lžíce kečup 150 g květák 100 g houby pepř 1 lžíce bílé víno 1 sterilovaná okurka 20 g sterilovaná kapie na ozdobu petrželka
Postup Pikantní květák recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme řádně odkapat.
Houby očistíme nožem a rozkrájíme. Můžeme použít i sušené nebo nakládané.
Během vaření květáku si připravíme směs. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kousky nakrájenou okurku a kapii, rozetřený česnek, sůl, pepř, víno a houby. Chvíli vše podusíme.
Uvařený květák přeložíme na talíř, poklademe směsí a posypeme petrželkou. Pikantní květák ihned podáváme.