Pikantní mexické brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 150 ml olej 600 g brambory 2 ks cibule 100 ml voda 4 ks feferonka 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek 1 ks menší pórek 1 ks větší mrkev 100 g zelené fazolové lusky 1 ks lilek nebo cuketa 1 ks větší červená kapie podle chuti sůl kmín
Postup Pikantní mexické brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Mrkev na kolečka, fazolové lusky jen napůl (můžeme je nechat i v celku). Jen feferonky nakrájíme najemno. Česnek propasírujeme a smícháme s olejem.
Nakrájenou zeleninu pořádně promícháme s hráškem a kukuřicí (malé konzervy), přidáme i olej s česnekem. Dáme do pekáčku, osolíme a okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme 25 - 30 minut na 180 °C.
Pikantní mexické brambory podáváme jako přílohu nebo hlavní chod, a to nejen pro vegetariány.