Pikantní řízky naruby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 sklenice Moravanka 1 kelímek smetana ke šlehání 2 kg vepřová kýta mletý černý pepř těstíčko 3 ks vejce 1 hrnek hladká mouka na obalení 2 hrnky strouhanka
Postup Pikantní řízky naruby recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nebo krkovici omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, opepříme. Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme do misky, vsypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej.
Řízky upěchujeme ve strouhance a pak je obalíme v těstíčku. Řízky naruby ihned smažíme v rozpáleném oleji.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C, záleží na troubě, jak peče. Osmažené řízky vložíme do pekáčku a necháme v troubě péct přibližně 45 minut přikryté alobalem nebo druhým pekáčkem. Pak vlijeme obě pikantní zeleniny moravanky i s nálevem a necháme odkryté ještě aspoň 20 minut dopéct.
Pikantní řízky naruby podáváme s bramborovou kaší. Ještě na konec skvělá tečka. Kdo má rád smetanu, může vše ještě zalít smetanou ke šlehání.