Pikantní řízky naruby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 sklenice Moravanka
1 kelímek smetana ke šlehání
2 kg vepřová kýta
mletý černý pepř
těstíčko
3 ks vejce
1 hrnek hladká mouka
na obalení
2 hrnky strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nebo krkovici omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, opepříme. Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme do misky, vsypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej.

  2. Řízky upěchujeme ve strouhance a pak je obalíme v těstíčku. Řízky naruby ihned smažíme v rozpáleném oleji.

  3. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C, záleží na troubě, jak peče. Osmažené řízky vložíme do pekáčku a necháme v troubě péct přibližně 45 minut přikryté alobalem nebo druhým pekáčkem. Pak vlijeme obě pikantní zeleniny moravanky i s nálevem a necháme odkryté ještě aspoň 20 minut dopéct.

  4. Pikantní řízky naruby podáváme s bramborovou kaší. Ještě na konec skvělá tečka. Kdo má rád smetanu, může vše ještě zalít smetanou ke šlehání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!