Pikantní uzenářský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg olej 2 ks cibule 1 lžíce hořčice 40 dkg párky 4 ks sterilované okurky 20 dkg vařené brambory ve slupce podle chuti sůl ocet mletý pepř
Postup Pikantní uzenářský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Párky nebo měkký salám zbavíme slupky a nakrájíme je na slabé plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Cibuli vhodíme do vroucí vody, necháme chvilku spařit, scedíme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme. Okurky nakrájíme na plátky.
V míse rozmícháme ocet, sůl, pepř, hořčici a metlou do směsi zašleháme olej. Do mísy přidáme připravenou uzeninu, brambory, cibuli a okurky a důkladně promícháme. Pikantní uzenářský salát dáme do lednice vychladit.
Pikantní uzenářský salát podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe vychlazený.