Pikantní vepřová směs v hruškové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g vepřové maso
2 lžíce sádlo na smažení
podle chuti
sůl
citronová šťáva
marináda
1 dl voda
3 lžíce škrobová moučka
omáčka
2 ks hruška
1 lžička kari koření
2 lžíce sójová omáčka
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. 2 lžíce škrobové moučky rozmícháme ve studené vodě. Po chvilce vodu slijeme a směs promícháme s na menšími kousky pokrájeným vepřovým masem, přikryjeme a necháme v chladnu asi hodinu odležet.

  2. Omáčku si připravíme tak, že ve studené vodě rozmícháme sójovou omáčku, zbylou lžíci škrobové moučky, sůl a papriku.

  3. Na rozpáleném sádle zpěníme kari koření, vložíme uleželé maso a zprudka je po všech stranách opečeme. Přidáme oloupané a pokrájené hrušky, které jsme ihned pokapali citronovou šťávou, ještě krátce opečeme, zalijeme připravenou omáčkou a mícháme, dokud nezhoustne.

  4. Jako příloha se k pikantní vepřové směsí v hruškové omáčce nejvíce hodí dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!