Pivní chléb se smaženou cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
2 ks cibule
1 ks jablko
3 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek světlé pivo
1 lžička mletý kmín
1 lžička sušené droždí
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. Jablko nastrouháme.

  2. Do pekárny dáme ingredience v následujícím pořadí - pivo, sůl, cukr, kmín, smaženou cibuli, nastrouhané jablko, polohrubou mouku (3 a 1/3 hrnku) a droždí. Zapneme pekárnu na základní program a čekáme, až bude chléb upečený. K patnáctiminutové době přípravy musíme připočítat dobu provozu pekárny a dobu chladnutí chleba.

  3. Pivní chléb se smaženou cibulkou z domácí pekárny podáváme podle chuti s různými pomazánkami a sýry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!