Pivní chléb se smaženou cibulkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 lžička sůl 2 ks cibule 1 ks jablko 3 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek světlé pivo 1 lžička mletý kmín 1 lžička sušené droždí podle potřeby olej na smažení
Postup Pivní chléb se smaženou cibulkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. Jablko nastrouháme.
Do pekárny dáme ingredience v následujícím pořadí - pivo, sůl, cukr, kmín, smaženou cibuli, nastrouhané jablko, polohrubou mouku (3 a 1/3 hrnku) a droždí. Zapneme pekárnu na základní program a čekáme, až bude chléb upečený. K patnáctiminutové době přípravy musíme připočítat dobu provozu pekárny a dobu chladnutí chleba.
Pivní chléb se smaženou cibulkou z domácí pekárny podáváme podle chuti s různými pomazánkami a sýry.