Platýs na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
kmín
mletý černý pepř
600 g filé z platýse
marináda
2 stroužky česnek
50 g máslo
100 g rajče
50 g pórek
50 g mozzarella
30 ml bílé víno
50 g olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Platýse osolíme, opepříme,okmínujeme a zprudka opečeme na másle s olejem. Rybu vyjmeme a dáme do pekáčku.

  2. Na výpeku osmažíme tence nakrájená rajčata, pórek, olivy, petržel a česnek. Vše zakápneme bílým vínem. Zeleninu poklademe na opečenou rybu a na povrch rozdělíme mozzarellu. Platýse na zelenině poklademe máslem a zapečeme.

  3. Platýse na zelenině podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!