Plněná roláda z vepřového bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 0.3 l mléko mletý pepř plnotučná hořčice 1 kg vepřový bůček 3 lžíce maizena 2 ks kyselé okurky 10 dkg šunkový salám 3 ks smažená vejce podle potřeby sádlo na vymazání vývar z kostky na podlití
Postup Plněná roláda z vepřového bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutý vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, maizenu, sůl, pepř a všechno dobře propracujeme. Masovou směs uložíme do chladničky.
Vejce rozklepneme na pánev a osmažíme.
Druhý den na navlhčeném pergamenu vyválíme z hmoty placku asi 1,5 cm silnou. Potřeme plnotučnou hořčicí, usmaženými vejci, poklademe plátky šunkového salámu a posypeme kostičkami kyselých okurek. Pomocí pergamenu placku stočíme a vložíme do vymaštěného pekáče. Trochu podlijeme vývarem z masoxu a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Během pečení roládu z vepřového bůčku podléváme.
Pečenou roládu z vepřového bůčku podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.