Plněná roláda z vepřového bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.3 l mléko
mletý pepř
plnotučná hořčice
1 kg vepřový bůček
3 lžíce maizena
2 ks kyselé okurky
10 dkg šunkový salám
3 ks smažená vejce
podle potřeby
sádlo na vymazání
vývar z kostky na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, maizenu, sůl, pepř a všechno dobře propracujeme. Masovou směs uložíme do chladničky.

  2. Vejce rozklepneme na pánev a osmažíme.

  3. Druhý den na navlhčeném pergamenu vyválíme z hmoty placku asi 1,5 cm silnou. Potřeme plnotučnou hořčicí, usmaženými vejci, poklademe plátky šunkového salámu a posypeme kostičkami kyselých okurek. Pomocí pergamenu placku stočíme a vložíme do vymaštěného pekáče. Trochu podlijeme vývarem z masoxu a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Během pečení roládu z vepřového bůčku podléváme.

  4. Pečenou roládu z vepřového bůčku podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!