Poctivá fazolová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks petržel
4 ks klobása
100 g fazole
koření
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
zelená bylinka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme do cca litru vody přes noc a druhý den uvaříme doměkka, trvá to cca 2 hodiny. Proces si můžeme urychlit pomocí tlakového hrnce, kdy čas vaření zkrátíme na cca 35 minut

  2. Kvalitní klobásy nakrájíme na kostičky, necháme na středním plameni pozvolna restovat na oleji, po chvíli přidáme cibuli nakrájenou jemno a nakonec na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Okořeníme podle chuti a jakmile zelenina s cibulí zesklovatí, přidáme i uvařené fazole s částí vývaru

  3. V tuto chvíli můžeme zahustit jíškou, tedy do rendlíku vložíme máslo, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit. Přelijeme do vroucího základu na polévku a 5 minut provaříme

  4. Polévku ochutnáme a dochutíme kořením dle vlastní chuti, nezapomeneme na majoránku a prolisovaný stroužek česneku

  5. Fazolovou polévku servírujeme teplou k obědu či k večeři, můžeme shora posypat zelenou bylinkou, případně podávat s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!