Poctivá fazolová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 2 lžičky majoránka 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 ks petržel 4 ks klobása 100 g fazole koření mletý pepř 2 lžíce hladká mouka zelená bylinka
Postup Poctivá fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme do cca litru vody přes noc a druhý den uvaříme doměkka, trvá to cca 2 hodiny. Proces si můžeme urychlit pomocí tlakového hrnce, kdy čas vaření zkrátíme na cca 35 minut
Kvalitní klobásy nakrájíme na kostičky, necháme na středním plameni pozvolna restovat na oleji, po chvíli přidáme cibuli nakrájenou jemno a nakonec na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Okořeníme podle chuti a jakmile zelenina s cibulí zesklovatí, přidáme i uvařené fazole s částí vývaru
V tuto chvíli můžeme zahustit jíškou, tedy do rendlíku vložíme máslo, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit. Přelijeme do vroucího základu na polévku a 5 minut provaříme
Polévku ochutnáme a dochutíme kořením dle vlastní chuti, nezapomeneme na majoránku a prolisovaný stroužek česneku
Fazolovou polévku servírujeme teplou k obědu či k večeři, můžeme shora posypat zelenou bylinkou, případně podávat s chlebem.