Podzimní zeleninový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
1 ks cibule
2 ks pórek
2 hrnečky houby
1 hrst libeček
2 větvičky celerová nať
2 lžíce jablečné víno
4 ks čerstvá nebo sterilovaná rajčata
0 kg kořenová zelenina (mrkev, petržel, brambory, řepa)
podle chuti
tymián
oregano
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Cibuli, česnek, pórek, papriku, kořenovou zeleninu a houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vše společně vložíme do velké zapékací misky a řádně promícháme. Poté opatrně vmícháme omytá a nakrájená rajčata, jablečné víno, tymián, oregano, nasekanou celerovou nať a pepř.

  3. Misku se salátem přiklopíme a pečeme 60 - 90 minut, dokud zelenina nezměkne.

  4. Podzimní zeleninový salát podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!