Pohanka se zeleninou a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
olej
2 ks paprika
1 ks cibule
1 svazek ředkvičky
20 dkg hřiby
20 dkg pohanka
20 dkg anglická slanina
podle chuti
sůl
pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme a necháme vychladnout.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky, papriku i hříbky očistíme, nakrájíme jak je libo.

  3. Na pánvičce osmahneme cibulku dorůžova, přidáme česnek, ředkvičky, papriku a hřiby.

  4. Osolíme, opepříme a přidáme papriku podle chuti. Podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

  5. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a uvařenou pohanku. Necháme jen prohřát.

  6. Pohanku se zeleninou a houbami podáváme jako teplý hlavní chod. Bez anglické slaniny je pokrm vhodný i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!