Pomalu pečené hovězí na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 ks cibule 3 dl červené víno 1 lžíce mletá paprika 50 g hnědý cukr 2-3 kg hovězí krk podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby olej na vymazání
Postup Pomalu pečené hovězí na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek, cukr, papriku, sůl a pepř společně rozmixujeme a směs vetřeme do masa. Maso necháme minimálně 6 hodin v chladu marinovat.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Těžký litinový kastrol lehce vytřeme olejem. Vložíme do něj maso, kolem něj rozložíme cibuli, zalijeme vínem nebo vývarem a zakryjeme poklicí. Kastrol vložíme do trouby a pomalu pečeme 3 hodiny. Pak poklici sejmeme a hovězí pečeme ještě další hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pak maso necháme asi půl hodiny stát. Pomalu pečené hovězí na česneku nakrájíme na tenké plátky. Šťávu přecedíme, zahustíme podle chuti, případně zredukujeme varem. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Pomalu pečené hovězí na česneku podáváme třeba s knedlíky.