Pomalu pečené hovězí na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks cibule
3 dl červené víno
1 lžíce mletá paprika
50 g hnědý cukr
2-3 kg hovězí krk
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, cukr, papriku, sůl a pepř společně rozmixujeme a směs vetřeme do masa. Maso necháme minimálně 6 hodin v chladu marinovat.

  2. Troubu předehřejeme na 160 °C. Těžký litinový kastrol lehce vytřeme olejem. Vložíme do něj maso, kolem něj rozložíme cibuli, zalijeme vínem nebo vývarem a zakryjeme poklicí. Kastrol vložíme do trouby a pomalu pečeme 3 hodiny. Pak poklici sejmeme a hovězí pečeme ještě další hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pak maso necháme asi půl hodiny stát. Pomalu pečené hovězí na česneku nakrájíme na tenké plátky. Šťávu přecedíme, zahustíme podle chuti, případně zredukujeme varem. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  3. Pomalu pečené hovězí na česneku podáváme třeba s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!